29 november 2009

updates via telefoongesprek

Lieve allemaal,
Aangezien ik merk dat heel veel mensen de blog blijven volgen en teleurgesteld reageren omdat er geen verhaaltjes meer komen, zal ik dus maar wat neerpennen ipv Line.
Wij bellen elke week met haar. Gelukkig maar, want nu ze geen internet meer heeft en dus niet mailt of blogt, lijkt ze zoooo veeel verder van ons weg.
Vergeef me dat mijn tekst niet zal zijn, zoals Line haar verhalen. Altijd grappig om lezen. Ik vertel jullie gewoon wat ik weet.

-Het concert van Jason Mraz was de max! Heel veel toeristen, ook van Europa. Een mooie show vooral en heel veel ambiance. Line zou geroepen hebben: I am made in Belgium. Waarop Jason "DANK U " heeft gezegd..... Met het groepje van wep (ze waren met 4) sliepen ze in een hotel dat via internet geboekt was. Eenmaal in het hotel bleek dat hun kamer niet was vrij gehouden, er was immers geen voorschot betaald. Hoewel er met hen, iemand mee was van WEP zelf, heeft LIne alles geregeld met de baas van het hotel. In het Spaans! En dan zegt ze dat ze daar niets heeft geleerd. Wat opviel is , dat er heel wat geprofiteerd wordt van gringo's. (buitenlanders Europeanen) De prijs van de kamer was plots duurder en er was geen ontbijt inbegrepen! Uitleg hiervoor was omdat ze geen voorschot hadden betaald en dus zomaar plots een kamer huurden. Vreemd. Line heeft dat dan maar zo gelaten. Ze zijn in Buenos Aires ook samen gaan shoppen in de ZARA! DAt vonden ze allen heerlijk. Even weer Europese vibes gevoeld.

- Het schooljaar is daar nu ten einde. De zomervakantie is begonnen. In maart herbegint het nieuwe schooljaar. Drie maanden vakantie hebben ze daar! Line zat daar op school in het voorlaatste jaar, maar heeft heel veel vrienden uit het laatste jaar. (el quinto) Er zijn nu heel veel graduationes. (proclamaties) Veel feesten ook dus. En het hele dorp gaat daar naartoe. Alle laatstejaars maken als aandenken "un guardapolvo" en Line mocht er ook één maken. Haar jas heeft als afbeelding het spookje Kasper. Line heeft als bijnaam: caspercita, omdat ze vinden dat
ze een spook is. Op FB kan je nog meer foto's zien van Line in de school.



- Omdat het nu vakantie is, heeft haar mama ook geen werk meer voor drie maanden . De mama daar, verkocht in een winkeltje op school, allerlei koeken en snoepjes. Nu de school toe is, is er dus ook geen werk. Dit betekent dat de mama drie maand geen inkomen heeft. Niet zo een leuke gedachte. De crisis hakt er daar ook heel erg in, zegt Line. Heel veel mensen hebben geen inkomen, vinden geen werk.

- Ze heeft een afscheidsfeestje gegeven. "un despedida". Samen met een vriendin die jarig was, huurde ze een zaaltje en was het feest. Ze zegt dat velen iets geschreven hebben op haar jas. Ze kreeg ook een heleboel vriendschapsbandjes. Het was een leuk feest en ze staat versteld hoeveel vrienden ze daar heeft gemaakt op die korte tijd. Het was dus ook een dubbel gevoel omdat ze heel goed beseft dat ze daar wel een aantal mensen heel sterk zal missen, eens ze daar weg is.
Alle mensen zongen voor haar het lied: LINE, LINE NO SE VA, NO SE VA.. op de melodie van PUMP IT UP... Dat deed haar natuurlijk wel wat.

- Haar broer moest ook op het afscheidsfeest zijn vond LIne, maar hij werkt in een soort speelzaal voor jongeren. Hij kon zijn uren wisselen met iemand, maar omdat hij ook op zaterdagavond een feest had, heeft Line zijn werkuren overgenomen. Ze heeft dus deze nacht in die speelzaal gewerkt van 21.00 uur tot 04.00 's ochtends. Daar is ook een computer, vandaar dat ze even op FB een bericht heeft kunnen laten voor iedereen. Maar de blog bijvullen was te lang werk.

- In de tangoles, kregen ze vorige week bezoek. Het franse team van Peking Express (Je weet wel, hier op VT 4 met Roos van Acker) logeerde in Bigand en kwam even de lokale tango dansles bezoeken. Peking Express reist nu door Zuid-Amerika. Line heeft tango moeten voordansen en er werd gefilmd. Als we het programma kunnen opsnorren op de Franse TV, moeten we dus zeker kijken. Met de tangoles heeft ze deze avond ook een optreden. Haar vriendin zal filmen. Of er foto's zullen zijn, weet ik niet. Haar fotoapparaat is stuk. ZE hebben het laten vallen. Jammer.

- Ze geniet nog van haar laatste twee weken. Met haar oudste zus blijft het moeilijk. Ze is heel stug. Line laat het nu zo, en negeert die nukkige buien. Ze kijkt uit naar onze komst en is gelukkig om te mogen terugkeren. Terwijl er dan andere dagen zijn waarop ze denkt dat ze eigenlijk nog wel een beetje langer zou willen blijven.....

Als ze terug is, zal ze alvast HEEL VEEL te vertellen hebben.
Groeten van Mieke, mama Line.

7 opmerkingen:

  1. Al die gemengde gevoelens jong! En zo een zotte ervaring! Ongelofelijk hoe vlug je een leven kan op opbouwen uit het niets! Goh ben echt super blij voor haar dat ze dit heeft kunnen meemaken!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Camille11/29/2009

    Super Mieke dat je zelf eens iets schrijft. Ik keek al heel lang uit naar nog een berichtje. Maar hier ben ik ook al een heel eind verder mee opgeschoten ! Olé..

    Het einde nadert ! Wanneer ga je haar gaan oppikken ?

    Line , we miss you girlie..
    Doe het daar nog maar goed. Laat ze daar eens een Belgisch poepje ruiken !!!

    Kus kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dominique11/29/2009

    Dank je Mieke, je schrijft zeker even leuk ! en ja op 3 maanden vakantie daar ben ik toch jaloers op maar we zijn ook jong geweest...
    Over 2 weken zijn jullie al onderweg!
    bye
    Doll

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Danku om iets te posten Mieke! Echt gek hoe hard ik toch altijd uitkeek naar Line haar verhaaltjes ;) Ongelooflijk hoe snel de tijd is gegaan! Kga die blog hier wel missen, misschien kunnen we haar overhalen in België ook een even leuke blog bij te houden, haha ;) Lieve Line, geniet nog met volle teugen van die laatste weken, wij zullen hier wel achter ons bureautje zitten blokken ja :( Mama en papa Line, ook voor jullie een goede reis en ik kijk al uit naar de thuiskomst , FEEST! :)

    Vele vele Besos xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. OH, kei tof om nog eens iets te horen van Line.

    Zelf zit ik ook nu met de wisselvallige gevoelens maar toch blijf ik haar volgen.

    En als ze nog voor juni '10 op de Franse tv komt zal ik dit op een of ander manier op proberen te nemen.. maar kijken zal ik al zeker doen.

    Oh, da's raar dat die al bijna naar huis komt hoewel ik hier nog zes en een halve maand blijf. Maar ze heeft waarschijnlijk de tijd van haar leven beleefd.

    Groetjes Berdien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gaëlle11/30/2009

    Zo leuk Mieke van iets op haar blog te schrijven, ik keek altijd zo uit naar die verhaaltjes !!
    Nu weten we al wat meer wat ze daar allemaal uitsteekt ;-)
    Line, amuseer je daar nog ten volle en we zullen blij zijn dat je terug gaat zijn :)
    dikke dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem12/01/2009

    Line, we blijven hier nog altijd uitkijken naar je berichtjes op je blog om te weten te komen wat jij daar nog allemaal meemaakt. Dus Mieke, bedankt om ons op de hoogte te houden. :-)
    Mijn oog viel er vandaag op dat je avontuur er binnen 2 weken al op zit!! Amai, wat is dat vlug gegaan. Ik herinner mij nog je eerste berichtjes hier op je blog.

    Geniet dus nog maar volop van je laatste weken!!

    Groetjes,
    Annelies VDB

    BeantwoordenVerwijderen