27 december 2009

El condor pasa

we zitten nu 2 dagen in Patagonie, de dagen zijn hier lang en de nachten kort, want we zitten heel zuidelijk op onze aardbol... eigenlijk is het grootste deel van Patagonie een woest en onherbergzaam gebied, het klimaat is heel zwaar, koud droog en veel wind en toch... dit gebied heeft een enorme aantrekkingskracht voor iedereen...de landschappen zijn prachtig... dit is een paradijs voor iedereen die plaats en ruimte nodig heeft... hier blijft niemand onbewogen voor natuur en klimaat...de allermooiste dieren voelen zich hier thuis zoals de poema en de condor... we zagen verschillende keren hoe de condor zijn 3m brede vleugels opentrekt een aanloop neemt en door de lucht klieft...oh zoooo mooi... we hebben 2 dagen van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat tochten gedaan naar de gletsjers.... het unieke aan deze grote ijsmassa's hier is dat ze tot op zeeniveau komen en uitmonden een grote gletsjesmeren...verder bezochten we nog een estancia, dit zijn grote schapenboerderijen, want die beestjes verdagen heel goed de koude...we vertrekken nu voor onze laatste stop naar Ushuaia, dit ligt nog een beetje zuidelijker, en is het vertrekpunt voor de zuidpoolexpedities.
Vanaf nu is het dus aftellen .... Beetje bij beetje komt het terugkeren naar Belgie dichterbij voor Line. Zenuwen zijn er nog niet bij, maar dat zal wel komen. Tellen jullie mee?
Groeten, Mieke en Peter, Line en Caroline.

5 opmerkingen:

  1. natuurlijk tellen we mee....nog 5 x 24 = 120u of zoiets.
    Nog geen foto om te posten op de blog?
    groetjes voor jullie 4.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem12/27/2009

    Hebben jullie ook schapenvachtjes aan tegen de bittere koude?Plaats en ruimte hebben we voldoende dus blijven we maar t'liefst hier.

    En Lineke verlang je om terug te komen naar je thuisland? Naar je eigen kamertje en je gezellige thuis met de zondagmorgenden allen samen aan de ontbijttafel!De gezellige babbel met mama,papa,broer,Sam en Dafke.En niet te vergeten het terug zien van al je vriendinnen en jouw familie.In iedergeval wij tellen al een hele tijd de dagen af. En als je nog eens van zin bent om te verhuizen naar wie weet waar dan niet meer voor 6maanden, voor iedereen van ons was het een beetje telang.
    We wensen jullie 4 een hele veilige thuiskomst en tot 1 jan.nog heel veel liefs bompa en bommake

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem12/27/2009

    Dag Line, Mieke en Peter,
    Jullie hebben even niet van me gehoord maar dat wil niet zeggen dat ik jullie belevenissen niet heb gevolgd. Ik beleefde alles zo intens mee, niet té doen en daar kwamen ook wel wat traantjes bij te pas! Arme Mieke, dat jij zo ziek bent geweest, en net op zo'n momenten dat je het kunt missen als kiespijn!! Het is hartverwarmend te lezen hoeveel jullie van elkaar houden en genieten van elkaars aanwezigheid! Fijn ook dat het zo'n mooi afscheid was van Line's gastgezin. Momenten om te koesteren en nooit te vergeten! Ik wens jullie nog een super mooie vakantie toe!!
    warme knuffel
    Carine en Danny
    ouders van Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem12/31/2009

    Dag Lineke,

    31 jan.1525 nog 24 uur en jouw Argentijns avontuur is voorbij,voor de thuisblijvers een innig weerzien.We volgen jullie gans de dag mee,
    jij zenuwachtig maar wij ook!!!Hopelijk heeft er geen enkel vliegtuig vertraging zoals in 't doorgaan en dat je samen met mama,papa en Caro
    Kan meevliegen richting Zaventem!!
    Tot morgen en van dan af zal voor mij het computerke min of meer stil liggen!!!!!Nog een dikke knuffel Bommake

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waar blijft het volgende berichtje?
    Ge moet gij nie in Argentinië zitten om iets te schrijven dat ons interesseert hé!

    BeantwoordenVerwijderen